Σε μια μελέτη 30 ετών, που εξέτασαν τους εγκεφάλους των 550 πότες μεσήλικες, μετριοπαθείς πότες και teetotallers, οι ερευνητές διαπίστωσαν οι άνθρωποι έπιναν περισσότερο αλκοόλ είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο ιππόκαμπου ατροφία - μια μορφή εγκεφαλικής βλάβης που επηρεάζει τη μνήμη και τη χωρική πλοήγησης .

Οι άνθρωποι που έπιναν περισσότερα από 30 μονάδες την εβδομάδα κατά μέσο όρο είχαν τον υψηλότερο κίνδυνο, αλλά ακόμη και εκείνοι που έπιναν μέτρια - μεταξύ 14 και 21 μονάδες την εβδομάδα - ήταν πολύ πιο πιθανό από ό, τι οι απέχοντες να έχουν ιππόκαμπου ατροφία, οι επιστήμονες είπε.

 

«Και βρήκαμε καμία υποστήριξη για την προστατευτική επίδραση του φωτός κατανάλωσης στη δομή του εγκεφάλου», πρόσθεσαν.

Η ερευνητική ομάδα - από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Πανεπιστήμιο College του Λονδίνου - είπε αποτελέσματά τους υποστήριξαν την πρόσφατη μείωση της κατανάλωσης όριο κατευθυντήριες γραμμές στη Βρετανία, αλλά θέτει ερωτήματα σχετικά με τα όρια συνιστάται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

ΗΠΑ κατευθυντήριες γραμμές που δείχνουν ότι έως και 24,5 μονάδες αλκοόλ την εβδομάδα είναι ασφαλές για τους άνδρες, αλλά η μελέτη διαπίστωσε αυξημένο κίνδυνο μεταβολής δομή του εγκεφάλου σε μόλις 14 έως 21 μονάδες την εβδομάδα.

Μια μονάδα ορίζεται ως 10 χιλιοστόλιτρα (ml) της καθαρής αλκοόλης. Υπάρχουν περίπου δύο σε μια μεγάλη μπύρα, εννέα σε ένα μπουκάλι κρασί και ένα στο πνεύμα πυροβολισμό 25 ml.

Killian Welch, μια νευροψυχίατρος Royal Edinburgh Hospital ο οποίος δεν συμμετείχε άμεσα στη μελέτη, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκε στο BMJ British Medical Journal, υπογράμμισε «το επιχείρημα ότι οι συνήθειες κατανάλωσης οινοπνεύματος πολλοί θεωρούν ως φυσιολογικό να έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία.»

«Είμαστε όλοι εκλογικεύσεις χρήση για να δικαιολογήσει την εμμονή με συμπεριφορές που δεν σε μακροπρόθεσμο συμφέρον μας. Με (τα αποτελέσματα) δικαιολογία της“μέτρια”πόσιμο για λόγους υγείας του εγκεφάλου γίνεται λίγο πιο δύσκολο», είπε.

Η μελέτη ανέλυσε στοιχεία για εβδομαδιαία κατανάλωση αλκοόλ και η γνωστική απόδοση μετρήθηκε επανειλημμένα πάνω από 30 χρόνια μεταξύ 1985 και 2015 για 550 υγιείς άνδρες και γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας των 43 κατά την έναρξη της μελέτης. δοκιμές της λειτουργίας του εγκεφάλου πραγματοποιήθηκαν σε τακτά χρονικά διαστήματα, και στο τέλος οι συμμετέχοντες στη μελέτη είχαν μια σάρωση του εγκεφάλου MRI.

 

Μετά την προσαρμογή για διάφορους σημαντικούς πιθανούς συγχυτικούς παράγοντες όπως το φύλο, την εκπαίδευση, την κοινωνική τάξη, τη σωματική και κοινωνική δραστηριότητα, το κάπνισμα, ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου και το ιατρικό ιστορικό, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο μείωσης της εγκεφαλικής λειτουργίας.

Η κατανάλωση περισσότερων επίσης συνδέεται με φτωχότερη «την ακεραιότητα της λευκής ουσίας» - ένας παράγοντας που περιγράφεται ως κρίσιμη, όταν πρόκειται για τη γνωστική λειτουργία.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι με μια μελέτη παρατήρησης όπως αυτό, δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την αιτία και το αποτέλεσμα. Πρόσθεσαν, ωστόσο, ότι τα ευρήματα θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία για ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.